STØJFRI MEDICINSK GODKENDTE

PC’ERE OG SUPER  ISOLATORER

BAASKE-ACTE-MEDICAL.jpg 

ACTE-MEDICAL er blevet eksklusivpartner med tyske Baaske Medical GmbH og kan nu bl.a. levere en af markedets bedste medicinske computere, som både er blæserfri, meget hurtig og har fremragende grafikegenskaber

 

Af journalist, cand. scient. Birger Pedersen

ACTE-MEDICAL i Brøndby har indgået samarbejde med den tyske virksomhed Baaske Medical GmbH og kan derfor nu tilbyde den danske hospitalssektor en stribe kvalitetsprodukter indenfor medicinske computere til operationsstuer samt nogle af markedets bedste isolatorer.

Der er tale om en eksklusivaftale for Danmark, og faktisk har ACTE-MEDICAL også fået agenturet for Færøerne, Grønland og Island, ligesom ACTE-MEDICAL i Norge har fået agenturet for Norge. Parterne mødtes første gang på den store MEDICA messe i Düsseldorf sidste efterår, og den 9.april præsenterede Baaske Medical ved direktør Andreas Baaske og teknisk direktør Dirk Werth så nogle af produkterne i ACTE-MEDICALs lokaler på Vallensbækvej.

Produkterne bliver udviklet og testet i Tyskland og oser af tysk kvalitet og design.

Inden for computerområdet er der bl.a. tale om en mini boks-PC ved navn e-Medic Silence ST-M. Den er lille og kompakt, blæserfri, nem at desinficere og udmærker sig bl.a. ved at være støjfri, da den ikke indeholder nogen blæser. Man kan også vælge mellem SSD og 24/7 harddisk i enheden. Desuden er den udstyret med markedets nyeste generation Intel Quadcore CPU op til i7 og et unikt 3-kanals ”heatpipe”-kølesystem, som gør den meget stabil.

STØJFRI OG SUPER GRAFIK

”Der er ganske enkelt tale om markedets bedste medicinsk godkendte computer,” siger Ingrid Saunders – Medical Area Manager i ACTE-MEDICAL.

”For det første er den medicinsk godkendt, og så er den modsat andre tilsvarende produkter udstyret med heatsink direkte på harddisken. Sammen med 3-kanals heatpipe kølesystemet sikrer dette stabil drift ved rumtemperaturer op til 40ºC. Det er helt unikt.

Naturligvis opfylder den samtlige krav i EN60601-1 edition 3, så den er ok til brug i det patientnære område. Grafikchippen er Intels hurtigste på markedet, nemlig HD4000 for i7 processoren.

Den supporterer Microsoft Direct XII. Denne kan klare triple vision, eks. 3 digitale displays, eller mix af digitale og analoge displays. Ydermere er der hurtige billedoverførsler uden forsinkelser. Og det vil sige, at computeren scorer højt både på CPU benchmarks og passmark score, så der er virkelig tale om et topprodukt,” fastslår Ingrid Saunders. En passmark score for ST-M i7-3770T produktet med 8GB RAM, SSD og Windows7 Pro på over 2700 må siges at

være fortræffelig. Det samme gælder ”tårn”-PC produktet e-Medic Pro-Line M II, som har de samme egenskaber og komponenter som Silence ST-M bortset fra, at den ikke er blæserfri, men dog fortsat ganske lydsvag. Pro-Line er med sit smarte luftgennemstrømningsystem sammen med det unikke tre-trins antibakterielle luftfilter udviklet for at sikre brugerne stabilitet og lange serviceintervaller.

ISOLATORER

Også på isolator-området kan ACTE-MEDICAL nu tilbyde nogle kvalitetsprodukter fra Baaske Medical. Det drejer sig bl.a. om netværksisolatoren MED MI 1005, som er det eneste apparat på markedet, som har en isoleringsstyrke på 5.000 V, og den lille, men kraftfulde USB Isolator MED, der beskytter mod elektrisk støj, isolerer op til 4 kV, er UL 60601 certificeret, har USB bus op til 100mA og overfører data ved 12 Mbit/s. Der gives i øvrigt op til 5 års garanti på produkterne.

Baaske Medical blev grundlagt i 2007 og er beliggende i Lübbecke ca. 80 km vest for Hannover mod Osnabrück.

ACTE-MEDICAL tilbyder effektiv, sikker og rengøringsvenlig IT-hardware til brug i patientnære miljøer på hospitaler, klinikker og plejehjem. Produktprogrammet er sammensat fra nogle af verdens førende hardwareproducenter, og alle produkter er medicinsk godkendte. Produktprogrammet omfatter Point-of-Care terminaler, sengesideterminaler, monitorer til ethvert formål, herunder klinisk diagnosticering, endoskopi, konference og planlægningstavler, stuegangsvogne, kliniske tastaturer samt monteringsløsninger.

Besøg gerne vores virtuelle hospital på www.acte-medical.dk og få en oplevelse af mulighederne i hvert af de viste rum.

For mere information kontakt ACTE-MEDICAL på tlf. 46 900 400 eller via email på acte-medical@acte.dk  


Februar 2013